vissza a kínálathoz

Gluténmentes termékeink

Tóthék gluténmentes cérnametélt

450 Ft

200g

Készült: kukoricaliszt, burgonyapehely, kukorica keményítő és víz felhasználásával. Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban levő, kb tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük.

100 g termék tartalmaz:
Energia: 1452kJ (346kcal)
Fehérje: 4g
Szénhidrát: 77,0g
Zsír: 2,0g

OÉTI engdélyszám: szálastészták: 1187/D, aprótészta: 1188/D

Eltarthatóság: 2 év

Recept:
Habos túrós tészta
20 dkg rövid metélt, cérnametélt (nálam gluténmentes)
5 tojás
10 dkg margarin
15 dkg cukor
1,5 dl tejföl
2 citrom reszelt héja
2 vaníliás cukor vagy 2 tk aroma
csipet só
15 dkg baracklekvár
ízlés szerint: 10 dkg mazsola
a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa (rizsdarát használtam)

A szokásos módon megfőzzük a tésztát, leöblítjük, lecsepegtetjük.
A mazsolát beáztatjuk.
Szétválasztjuk a tojásokat: a) a sárgája mind egy tálba megy, b) a fehérjéből két külön tálba tesszük: az egyikbe kettő, a másikba három fehérje kerül.
A két tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A tojások sárgáját a puha margarinnal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, belereszeljük a citromok héját. Kikeverjük, majd a tésztára öntjük és összeforgatjuk (amennyiben mazsolát is teszünk a tésztába, azt a tojássárgás masszába tegyük, és azzal együtt adjuk a tésztához).
A két tojásfehérjéből vert habot óvatosan forgassuk össze a tésztával.Öntsük a tésztát kivajazott, morzsázott sütőformába. Kenjük meg a tetejét a 4-5 ek. lekvárral.Előmelegített sütőben süssük meg.
A maradék három fehérjéből verjünk kemény habot a maradék cukorral. Adhatunk hozzá ízesítésnek 2-3 ek lekvárt, pár csepp citromlevet vagy ecetet is.
A megsült tésztát vegyük ki a sütőből, kenjük a tetejére a fehérjehabot.
Az eredeti recept szerint 200 fokos sütőben 3-5 perc alatt kell a habot rápirítani a tészta tetejére. Mi nem szeretjük, ha nyers a hab, ezért én 5-10 percig 150 fokos sütőben szoktam még sütni (ekkor kezd a hab teteje itt-ott pirosodni), majd 200 fokon 3-5 perc alatt kap színt a hab.Ízlés szerint gyümölcsöntettel vagy kevés rummal kikevert baraclekvárral kínáljuk.

nosalty

Szójamentes Szójamentes
Tojásmentes Tojásmentes
Laktózmentes Laktózmentes
Tejmentes Tejmentes
Gluténmentes Gluténmentes
Cukormentes Cukormentes