Széchenyi 2020

  • a kedvezményezett neve: Amurex GM Hungária Kft.
  • a projekt címe: Amurex GM Kft külföldi piacon való megjelenése
  • a szerződött támogatás összege: 9 999 874.-
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt tartalmának bemutatása: z AMUREX GM Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság 2010-ben kezdte el működését, 4729 '08 Egyéb élelmiszer-kiskereskedelem főtevékenységgel. Hosszas kutató munka és kísérletezés után megtalálták a szakembereket, akikkel együtt dolgoznak és készítik a gluténmentes termékcsaládjukat. Az egész vállalkozás megalapítása családi érintettség következtében történt. Pár évvel ezelőtt a kínálat és a lelőhelyek meg sem közelítették a mai választékot, így született az ötlet, hogy gluténmentes termékeket árusító üzletet nyisson a tulajdonos.

Sokáig a lisztérzékenyek számára a friss kenyér vagy péksütemény csak otthon volt elérhető, így 2009-ben elkezdtünk helyben sütött pékárut készíteni, ami nagy népszerűségnek örvend. Az üzletbe betérve megtapasztalhatja a friss túrós batyu, kakaós csiga édes illatát, mindezt természetesen gluténmentesen.

Miután a helyben sütött gluténmentes péksüteményekre nagyon nagy lett az igény, a jól megszokott üzlethelység kicsinek bizonyult, így 2010 augusztusában egy tágasabb üzlethelységbe költöztünk, ahol a szolgáltatások és a kínálat is bővültek; helyben sütött gluténmentes pékáruink mellett, tortarendelést is felveszünk.

Az üzletekben nagy gondot fordítanak arra, hogy csak ellenőrzött és kiváló minőségű alapanyagokból készített termékeket forgalmazzanak és készítsenek.

Alapanyagok: lisztek, tészták, lisztkeverékek, kenyérpor, tésztaliszt, burgonyapehely.

Késztermékek: kenyér, kifli, bagett, zsemle, kalács, kenyérkocka, kekszek, teasütemények.

Mivel Európában is újdonságnak számítanak ezek a termékek, nagyon fontos, hogy a legnagyobb kiállításon képviselni tudja magát a AMUREX GM Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság. Ezért válik elengedhetetlenné az AMUREX GM Kft. részvétele a kiállításokon.

Amennyiben elkészülnek a csomagolásokkal és megjelennek a kiállításon, akkor az eddigiek mellett, akár 4-6 országban is megtalálható lesz a gluténmentes termékcsalád. Ez további létszámnövekedést, fejlesztést, eszköz- és kapacitásbővítést von maga után.

A pályázati projekt keretén belül az AMUREX GM Kft.  részt vesz a következő  kiállításokon:

a.         Mezőgazdasági Vásár, Újvidék, Szerbia

b.         Szabadkai Nemzetközi Vásár, Szabadka, Szerbia

c.         Spis Expo, Igló, Szlovákia

d.         Agra, Gornja Radgorna, Szlovánia

e.         Topolya Expo, Backa Topola, Szerbia

f.          Őszi Mezőgazdasági Vásár, Bjelovár, Horvátország

g.         Nemzetközi Őszi Vásár, Eszék, Horvátország

A kiállítások keretén belül a vállalat külföldi kapcsolatokat hoz létre, melyek segítségével nőhet a cég export potenciálja, s hatékonysága.

A kiállításon való megjelenés következtében az eddigiek mellett, akár 4-6 országban is megtalálható lesz az AMUREX GM Kft. gluténmentes termékcsaládja. Ez további létszámnövekedést, fejlesztést (gép és kapacitás növekedést) von maga után. Ha minden a terveik és a számításaik szerint történik, akkor hamarosan új üzemcsarnokban fogják elkészíteni ezeket a termékeket.

Jelen VEKOP-1.3.1 projekt keretén belül az AMUREX GM Kft. támogatást kap a hatékony külpiaci marketingtevékenység végzéséhez, segítséget kap 7 külföldi kiállításon való megjelenéshez, melyeknek köszönhetően erősíti a nemzetközi piacokon való részvételét. Mindezekkel az AMUREX GM Kft. nemcsak hatékonyabb működésre lesz képes, hanem export potenciálja és versenyképessége is nőni fog.Az AMUREX GM Kft. a magvalósítási időszak végére vállalja, hogy a jelenleg is működő honlapja  két idegen nyelven is elérhetővé válik, mert elengedhetetlen a vállalkozás külföldön történő bemutatkozásához. Ennek fedezésére nem kívánunk támogatást igénybe venni.Az AMUREX GM Kft. vállalja, hogy a megvalósítási időszak végére kialakítja a vállalaton belüli, a vállalat külkereskedelmi tevékenységéért felelős, teljes munkakörben foglalkoztatott alkalmazott munkakörét és biztosítja annak betöltését. A munkakört a fenntartási időszak végéig az AMUREX GM Kft. fenntartja. Ennek fedezésére nem kívánunk támogatást igénybe venni.Az AMUREX GM Kft. vállalja, hogy a piacra juttatni kívánt termék tekintetében a megcélozni kívánt országokra vonatkozó piackutatást végez a projekt keretében külföldön megvalósuló tevékenységet (kiállítás, vásár cégbemutató) követően.

  • a projekt befejezési dátuma 2019.02.28.
  • projekt azonosító száma: VEKOP-1.3.1-16-2016-00045
infoblokk_kedv_final_cmyk_erfa_tn2.jpg