Schär - Schar - Dr.Schär termékek

scharA Schär márka már 30 éve van jelen a gluténmentes termékek piacán, ahol vezető szerepet tölt be. A lisztérzékenyek által fogyasztható pékáru, tészta és aprósütemények széles választékát kínálja, és folyamatosan bővíti a skálát.

A Schär hazája Olaszország, ahol a mindennapok részét képezik a friss pékáruk, gondosan főzött tészták, fűszeres pizzák, mindez azonban egy gluténérzékeny számára tiltólistán szerepel. Mivel Olaszországban 80.000 ember lisztérzékeny (ebből egyébként 50.-60.000 beteget diagnosztizáltak) és évente 5000 új coeliakiás beteget diagnosztizálnak egyre növekvő piaca van a márkának. Az olasz márka termékeivel Európa szerte találkozhatunk és ugyanazzal a minőséggel találkozhatunk Belgiumban, mint Olaszországban.

A cég története azonban jóval korábbi időszakra nyúlik vissza.

Egy kis kitekintő:
1922-ben egy körzeti orvos Dr. A. Schar, Bolzano Untertrifaller-rel (aki egy malom tulajdonosa volt)
Ulrich LadurnerDr. Schär márkanév alatt futó vállalkozást adott el, melynek fő profilja egészséges élelmiszerek előállítása volt elsősorban csecsemők részére. Nem sokkal később gyermekek bélrendszeri problémáinak enyhítésére fejlesztették ki az első gluténmentes terméket. 1980-ig a profil változatlan maradt majd a vezetést Ulrich Ladurner vette át majd egy évvel később piacra dobták az első gluténmentes termékcsaládot, melynek alapja a szoros együttműködés volt orvosokkal és lisztérzékeny közösséggel. Ladurner vezetésével a vállalkozás pár év alatt vált piacvezetővé Olaszországban, amit újabb és újabb technológiával és innovatív termékekkel ért el. Az áttörést 1988-ban érték el amikor a termékek gyártásakor minőségi kampányt indítottak ahol a hangsúlyt a péksütemények élvezetes fogyasztására fektették. Ekkor már a hagyományos termékekkel hasonlították össze a gluténmentes élelmiszereket. Így sikerült bővíteni a cégcsoportot.

A termelési központ

A termelési központ 1996-ban a cég Burgstall-ban (Olaszország) termelési és üzemeltetési létesítményeket hozott létre. 7 évvel később a márka saját kutató laboratóriuma az AREA Science Park in Trieste (Olaszország) nevű komplexumba.

2006-ban a Schär átveszi a Glutano márkát majd újabb termelési létesítményeket hoz létre Németországban, majd megalakul a Dr. Schar Deutschland leányvállalat. Egy évvel később az USA-ban is leányvállalatot hoznak létre Dr. Schar USA, Inc. névvel.

2011-ben a cég Spanyolországban, és New Jersey-ben nyit további termelési létesítményeket.

A Schär márka, mint úttörő a gluténmentes termékek előállításában folyamatos kutatást és fejlesztést végez a különleges táplálkozási követelményeknek megfelelve szem előtt tartva az élvezetes, egészséges és biztonságos táplálkozást. A kutatást vezető egyetemekkel és nemzetközi kutatóintézetekkel együtt végzik.