vissza a kínálathoz

Gluténmentes termékeink

Barbara gluténmentes fodroskocka tészta

1 150 Ft

200g

Összetevők: kukoricakeményítő, tojás, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit és nátrium-hidrogén-szulfit, étkezési sav: citromsav), szójaliszt, burgonyakeményítő, sűrítőanyag (guar gumi), emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), növényi rost.

Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 1701 kJ /405 kcal
Fehérje: 9,9 g
Szénhidrát: 78,0 g
Zsír: 5,6 g

Recept:
sonkás rakott tészta:
400 g csuszatészta
150 g főtt sonka
150 g füstölt szalonna (lehet füstölt sonka vagy tarja is)
3 db tojás
3.5 dl tejföl
20 g vaj
120 dkg sajt (reszelve)
100 g mangalica zsír
100 g zsemlemorzsa
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölve)

Kockázzuk fel a szalonnát, majd kevés zsíron süssük meg. A sonkát szintén kockázzuk fel, majd tegyük félre.
Fazékban forraljunk vizet, amiben a tésztát kifőzzük. Közben a szalonna zsírját szűrjük le egy serpenyőbe, majd tegyük fel a tűzre és pirítsuk zsemleszínűre benne a lebbencstésztát. A művelet ezen része elhagyható, ha valaki nem kedveli az ily módon pirult tészta ízét.
Ha a tészta megpirult, főzzük ki. Fontos, hogy ennél a típusú tésztánál tegyünk a só mellé egy kevés zsírt a főzőlébe, máskülönben összeragad (esetünkben egy evőkanálnyit nyugodtan).
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig keverjük ki krémesre a vajjal. Ha ezzel megvagyunk, adjuk a tojássárgához a sonka és szalonna kockákat, a tejfölt, ízesítsük sóval és borssal, valamint egy kevés zsírral, ami kisült a szalonnából.
Keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérjehabot, majd egy tálban finoman forgassuk össze a tésztával az egészet.
Kizsírozott és zsemlemorzsával megszórt tűzálló edénybe öntsük bele a tésztát, tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és süssük aranybarnára.
Tetszőleges darabokat vágva tálaljuk, ha elkészült.
nosalty

Laktózmentes Laktózmentes
Tejmentes Tejmentes
Gluténmentes Gluténmentes