vissza a kínálathoz

Gluténmentes termékeink

Tóthék gluténmentes spagetti

450 Ft

200g

Készült: kukoricaliszt, burgonyapehely, kukorica keményítő és víz felhasználásával.

Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban levő, kb tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük.

100 g termék tartalmaz:
Energia: 1452kJ (346kcal)
Fehérje: 4g
Szénhidrát: 77,0g
Zsír: 2,0g

OÉTI engdélyszám: szálastészták: 1187/D, aprótészta: 1188/D

Eltarthatóság: 2 év

Recept:
carbonara:
0.5 kg spagetti tészta
4 dl főzőtejszín
2 db tojássárgája
20 dkg bacon
10 dkg főtt sonka (füstölt)
10 dkg sajt (reszelt, ízlés szerint)
bors ízlés szerint (legjobb a tört, de lehet őrölt is)
só ízlés szerint
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma (duci)
1 közepes db újhagyma

Feltesszük a tésztának a vizet, és ha felforrt, sózzuk, majd olaszosra főzzük benne a tésztát.
Közben felkockázzuk a bacont és a sonkát.
A tejszínt simára keverjük a tojássárgákkal, a borssal, a zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymával, az újhagymával és kb. egy merőkanálnyival a tészta főzővizéből.
Egy lábasban kevés olajon először a bacont kezdjük el pirítani, majd ha már majdnem kész, hozzáadjuk a sonkát is.
A kész tésztát leszűrjük, a baconhöz és a sonkához keverjük, majd ráöntjük a tejszínes keveréket is.
Közepes tűzön, állandó kevergetés mellett besűrítjük (kb. 5 perc).
Reszelt sajttal tálaljuk.
nosalty

Szójamentes Szójamentes
Tojásmentes Tojásmentes
Laktózmentes Laktózmentes
Tejmentes Tejmentes
Gluténmentes Gluténmentes
Cukormentes Cukormentes