Gluténmentes termékeink
Tóthék gluténmentes orsótészta
200g
Készült: kukoricaliszt, burgonyapehely, kukorica keményítő és víz felhasználásával.
Főzési tanács: Tegyük a tésztát forrásban levő, kb tízszeres mennyiségű, enyhén sós vízbe. Az újra forrástól számítva, óvatosan keverve a tészta vastagságától függően 5-10 percig főzzük.
100 g termék tartalmaz:
Energia: 1452kJ (346kcal)
Fehérje: 4g
Szénhidrát: 77,0g
Zsír: 2,0g
OÉTI engdélyszám: szálastészták: 1187/D, aprótészta: 1188/D
Eltarthatóság: 2 év
Recept:
zöldfűszeres tészta
1 db póréhagyma
30 dkg csirkemell sonka (vagy bármilyen sonka vagy felvágott)
2 db kockasajt
2.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott ek liszt
1 teáskanál olívaolaj
bazsalikom ízlés szerint (morzsolt)
oregánó ízlés szerint (morzsolt)
400 g fusilli tészta
Forralunk a tésztának vizet, sót és olívaolajat teszünk bele, majd kifőzzük. Mire kész a tészta, a többivel is végzünk!
A póréhagymát vékonyra felszeleteljük, olajon megdinszeljük. Magasabb falú serpenyőben érdemes, mert a végén a tésztát is hozzáadjuk.
A felkockázott sonkát, vagy felvágottat (van, hogy Zalából készítem) hozzáadjuk a hagymához, picit megsózzuk, borsozzuk.
Kb 4-5 perc után pici lisztet szórunk rá (kb 1 csapott ek), hogy besűrűsödjön.
Hozzáadjuk a 2 ömlesztett sajtot, kevergetjük, míg szét nem "olvad". Ráöntjük a főzőtejszínt, alaposan összekeverjük a masszával.
Ízlés szerint szórunk rá bazsalikomot és oregánót. (Én csapott kiskanálnyit szoktam mindkettőből szórni, de van hogy megborítom jobban. Nem rontja el.) Hagyjuk, hogy jól összemelegedjen.
A kifőtt és leszűrt tésztát összeforgatjuk a masszával, és tálaljuk!
nosalty





