vissza a kínálathoz

Gluténmentes termékeink

Naturbit kukoricakeményítő

353 Ft

500 g

Összetevők: Kukorica

Recept: almás tekercs

A töltelék:
3 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál napraforgó olaj
7 ek víz
700 g alma (megpucolva, vékony szeletekre vágva)
3 ek cukor
2 teáskanál fahéj
150 g mazsola

A tészta:
175 g liszt
1.2 kávéskanál só
3 csapott ek cukor
50 g vaj (hideg)
6 ek víz (jéghideg)
1 db tojásfehérje
1 ek porcukor

A töltelék:

  1. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk az almát, cukrot, fahéjat, és ráöntünk egy evőkanál vizet.
  2. Főzzük kb. 15 percig, vagy amíg megpuhul.
  3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 6 ek vízzel.
  4. A mazsolát az almához adjuk, és állandó kevergetés mellett hozzáönjük a keményítőt, ha látjuk, hogy sűrűsödik, levesszük a tűzről.
  5. Lehűtjük.

A tészta:

  1. Összekeverjük a liszttel a cukrot és a sót, hozzáadjuk a vajat nagyon kis darabokra vágva, és jól eldolgozzuk. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi szükséges, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Félretesszük 5 percet pihenni.
  3. Lisztezett deszkán 20×30 cm-re nyújtjuk. Rögtön átrakjuk egy darab sütőpapírra, és a hosszú felének egyik szélére, hosszában rápakoljuk a tölteléket.
  4. A sütőpapírral feltekerjük a tésztát, megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a porcukorral. A sütőpapírral együtt átemeljük a tepsire. A tetejét kissé bevágjuk ott, ahol majd szeletelni szeretnénk.
  5. 190 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg kissé barna nem lesz. Pihentessük fél órát, utána óvatosan szeletelve, porcukrozva tálaljuk.
Szójamentes Szójamentes
Tojásmentes Tojásmentes
Laktózmentes Laktózmentes
Tejmentes Tejmentes
Gluténmentes Gluténmentes
Cukormentes Cukormentes