vissza a kínálathoz

Gluténmentes termékeink

Glutenix gluténmentes Falusi kenyér sütőkeverék 500g

721 Ft

500 g

A burgonyával dúsított lisztkeverékből házi jellegű hagyományos ízekhez hasonló kenyeret készíthet

Összetevők: búzakeményítő, kukoricaliszt, burgonyapehely (burgonya, rozmaringkivonat), rizsliszt, cukor,dextróz, sovány tejpor, stabilizátor (guarmagliszt),térfogatnövelő (nátrium-bikarbonát), savanyúságot szabályozó (citromsav).

100 g termék tartalmaz:
Energia: 1488kJ (350kcal)
Fehérje: 1,70g
Szénhidrát: 84,16g
Zsír: 0,77g

OÉTI szám: 1356/2006

Recept:
TúRÓS bATYU –
kb. 10-12 darabhoz
Hozzávalók: 250 g Glutenix Falusi kenyér keverék, 50 g lágy Rama margarin, 30 g tejföl, 60 ml tej, 1 tojás sárgája, 40 g cukor, 20 g élesztõ, csipet só.

Elkészítés: A meglangyosított tejben feloldjuk a cukor egy részét és megfuttatjuk benne az élesztõt. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, elnyújtjuk félujjnyi vastagra. Négyszögeket vágunk belõle, melyeken elosztjuk a tölteléket. A sarkakat egymás után ráhajtjuk a töltelékre. Sütõpapírral bélelt sütõlemezre tesszük, langyos helyen kb. fél órát hagyjuk kelni. Kissé felvert tojással megkenjük. Elõmelegített 190 ºC-os sütõben kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.Töltelék: 500 g tehéntúró, 125 g cukor, 1 cs vaníliás cukor, csipet só, fél citrom héja. Tehetünk bele mazsolát is.

TIPP: Ha idõt akarunk megtakarítani, és késõbb frissen sült süteményt ennénk, készíthetünk több darabot, a megkelt batyukat egyenként folpackba tekerve tegyük a fagyasztóba. Szükség szerint bármikor elõvehetjük õket, teljes kiengedés után tojással megkenve a fentiek szerint süssük meg.

Szójamentes Szójamentes
Tojásmentes Tojásmentes
Gluténmentes Gluténmentes
Fehérjeszegény Fehérjeszegény